Dan škole

ByLejla Rovčanin

Dan škole

Danas nije bio uobičajen dan u našoj školi. Svakog dvanaestog oktobra vrata naše škole se širom otvore da zajedno proslavimo njen rođendan. Pethodne dve godine, pa i ove, smo bili ograničeni po pitanju broja onih koje želimo da ugostimo. Korona! Ali to sada nije tema. Želimo da sa vama podelimo deo aktivnosti koje su obeležile današnji dan.
Počećemo sa prvacima koji su danas, tradicionalno, zasadili svoje drvo generacije u dvorištu škole. Hvala učiteljicama koje su to uradile zajedno sa svojim učenicima, što se trude da deca zavole školu pre svega i što čine da se tu osećaju sigurno, voljeno, cenjeno i poštovano.


Pripremljena je i prigodna svečanost u sportskoj sali škole gde je održana priredba ovim povodom, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Učenici, zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima su se potrudili da na ovaj način odaju počast školi i zahvale joj se na svemu što im ona pruža svakodnevno. Uvodnu reč je dao direktor škole koji je istakao važnost obrazovanja, znanja, učenja, kao i to da je ponosan na svoje učenike i radnike koji se svakodnevno trude da sve više napreduju na svim poljima.

Izvedba hora, ritmička grupa, skečevi i recitacije su ulepšali ovaj kišni dan koji ćemo dugo pamtiti i prepričavati.

Najveću pažnju su, kao i uvek, privukli prvaci koji su primljeni u Dečiji savez.


Na samoj svečanosti su dodeljene i nagrade učenicima koji su osvojili nagrade na raspisanom likovnom i literarnom konkursu povodom Dana škole na temu ,, Školski dani kao biseri nanizani“.

About the author

Lejla Rovčanin administrator

Leave a Reply