Međuodeljenjski turnir u malom fudbalu

ByLejla Rovčanin

Međuodeljenjski turnir u malom fudbalu

Da su učenici naše škole svestrani i da, pored uspeha u učenju gaje veliku ljubav i prema sportu, pokazali su u petak, 22. oktobra 2021. godine kada su nastavnici fizičkog vaspitanja organizovali međuodeljenjski turnir u malom fudbalu. Danima su tekle pripreme, svi su bili uzbuđeni. Zbog situacije sa virusom nije baš bilo prostora da se ovako nešto organizuje. To je doprinelo da su se svima, bar na dan, vratili osmesi na lice, probudio adrenalin i oživela vera da će uskoro sve opet biti po starom.

Turnir je organizovan za učenike viših razreda, od V do VIII, u dve kategorije. Učenici V i VI razreda su igrali jedni protiv drugih, a učenici VII i VIII razreda su bili u drugoj kategoriji. Kod svih, podjednako, se istakao borbeni, sportski duh, jako izražena poštena igra, velika želja za pobedom ali i radost kada drugi pobedi zasluženo jer…svi mi navijamo za dobru utakmicu.

Sve je proteklo u najboljem mogućem redu, kako i dolikuje učenicima. Dečaci su predstavljali svoja odeljenja na terenu, devojčice su bodrile sa tribina. Nastavnici su podržali sve svojim prisustvom i navijali za svoje favorite.

Kao i uvek, izdvoji se jedna ekipa koju svi favorizuju i koja je očekivani pobednik. Ali, nije fudbal kao većina drugih predmeta u školi pa, kada naučimo znamo da ćemo dobiti dobru ocenu. Ipak je ovde potrebna i sreća. Naime, u prvoj kategoriji pobednik je odeljenje VI-1, očekivano i ubedljivo. Tu nije bilo sporno ništa. Golovi su padali u velikom broju.

VI-1, pobednička ekipa u prvoj kategoriji

Što se tiče starije kategorije, ubedljivo su vodili na svim utakmicama učenici odeljenja VIII-1 i bilo je jako uzbudljivo kada je rezultat u finalnoj utakmici ostao nerešen do kraja. Usledili su penali. Tada je postalo jako neizvesno. Presudila je sreća ovoga puta u korist odeljenja VIII-3 koje je odnelo titulu pobednika u drugoj kategoriji.

VIII-3, pobednička ekipa u drugoj kategoriji

Zahvaljujemo se nastavnicima fizičkog vaspitanja, ali i učesnicima na jednom lepom danu. Bili smo svedoci tome da se u našoj školi neguje i sportski duh i timski rad. Očekujemo, ili priželjkujemo, da će od ovih mališana jednoga dana postati uspešni fudbaleri ali i, pre svega, veliki ljudi.

About the author

Lejla Rovčanin administrator

Leave a Reply