Zahvalnica na saradnji od udruženja „Čep za hendikep“

ByDenijal Duran

Zahvalnica na saradnji od udruženja „Čep za hendikep“

Naša škola već godinama odlično sarađuje sa udruženjem „Čep za hendikep“ zahvaljujući trudu učenika i nastavnika na čijem je čelu nastavnik Denis Alomerović.

Udruženje „Čep za hendikep“ predstavlja izvornu „grassroots“ građansku inicijatvu koja je nastala kao društvena reakcija na nepovoljnu zakonsku regulativu u Srbiji, koja predviđa zamenu ortopedskih pomagala u veoma dugim, a ponekad i nehumanim rokovima (3-8 godina u odnosu na vrstu invaliditeta).


Akcija koja traje od septembra 2012.godine, funkcioniše tako što građani dobrovoljno prikupljaju čepove sa plastičnih flaša, koje zatim prikupljaju i prodaju kompanijama koje se bave reciklažom tvrde plastike.

„Za dobijeni novac kupujemo osobama sa invaliditetom nova ili polovna ortopedska pomagala.
Na osnovu prispelih prijava, i nakon procene naše stručne komisije koju čini tim lekara specijalista, kupujemo adekvatna ortopedska pomagala.
Misija udruženja je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i zalaganje za ostvarivanje punog potencijala svake osobe sa invaliditetom uz korišćenje raspoloživih resursa u zajednici.“

OŠ „Svetozar Marković“ je dobila zahvalnicu za uspešnu saradnju i nastaviće sa zadovoljstvom da doprinosi ovoj akciji u narednom periodu.

POMOZI I TI, UBACI ČEP!

About the author

Denijal Duran administrator

Leave a Reply