САРАДЊА СА ШКОЛАМА У РЕГИОНУ

ByTijana Obrenić

САРАДЊА СА ШКОЛАМА У РЕГИОНУ

Чланови Тима за инклузивно образовање, које је предводио директор школе Амел Курбеговић, посетили су данас Основну школу за образовање ученика са сметњама у развоју „Миодраг В. Матић“, са седиштем у Ужицу. Циљ посете била је додатна едукација и пружање подршке учитељицама наше школе у изради и примени ИОП-а.

Радници школе, на челу са директорком Зорицом Весовић,  срдачно су дочекали наше представнике и детаљно их упознали са радом ове школе, која може да се похвали дугогодишњом традицијом.  Њихова мисија је континуирана едукација и рехабилитација деце са различитим сметњама у развоју. Школа поседује кабинете за индивидуалну наставу, сензомоторну собу, кабинет за слушне и говорне вежбе, креативну радионицу и дигиталну учионицу.  У оквиру школе  је и дом за смештај деце са региона, капацитета 50 кревета. 

Поред тога што реализује образовно-васпитни рад, једна од активности ове школе је и подршка Инклузивним тимовима при редовним школама на нивоу Школске управе. Наши запослени, упознали су домаћине са свим потешкоћама са којима се сурећу у реализацији ИОП-а и затражили су додатну помоћ у виду материјала и конкретних примера,  како би на најбољи могући начин изашли у сусрет потребама ученика којима је потребна додатна помоћ у образовању. Састанак је протекао у радној атмосфери, договорена је  даља сарадња а наше учитељице су похваљене од стране стручњака за ангажовање у досадашњем раду.

About the author

Tijana Obrenić administrator

Leave a Reply