ДАН ЖЕНА

ByTijana Obrenić

ДАН ЖЕНА

Поводом Дана жена у нашој школи организована је приредба у дворишту школе. Она је уследила након продајног Базара који је организовала Ученичка задруга „Полимка“. Најпре су ученици нижих разреда продавали ручно прављене сапуне, свеће и украсно камење. Након тога су ученици старијих разреда продавали разне врсте колача, пите, као и декоративне предмете. Кроз ову врсту активности ученици не само да су обрадовали наше суграђане и допринели буџету задруге, већ су унапредили многе вештине и компетенције. 

Да поред предузетничких, наши ученици поседују и друге способности и таленте, показали су полазници драмско литерарне секције који су извели скеч, који је одушевио присутне. Приредбу су улепшале слике наше будуће уметнице, Мине Богдановић, која је представила свој ликовни опус у холу школе. Песмом нас је разгалила и победница Бум феста, Андреа Гојаковић, која је показала да вешто влада свим музичким жанровима. Уредница електронског  школског часописа „Брош“, Елдина Шеховић, доделила је награде победницима, сада већ традиционалног, конкурса који се расписује за све основце из наше општине. Ове године ученици су писали литерарне радове на тему „Најлепше речи мами“.  Свечаност је употпунио хор наших ученика који су се овога пута представили модерним мелодијама нашег суграђанина Џенана Лончаревића. Неизоставни део програма биле су  и рецитације. Захваљујемо се свима који су били део овог програма и који су подржали наше малишане.

Ово је само почетак јер наши мали креативци имају много идеја које ће у наредном периоду организовати и реализовати. Циљ нам је да се живот у школи не своди само на учење наставног градива, већ на развијање компетенција за целоживотно учење.

About the author

Tijana Obrenić administrator

Leave a Reply