,,Pažljivkova smotra“

ByErvina Bećirović

,,Pažljivkova smotra“

U saradnji Agencije za bezbednost saobraćaja i Policijske uprave u Prijepolju (Odeljenje saobraćajne policije) – organizovana je ,,Pažljivkova smotra“ kojom je promovisano bezbedno učešće dece u saobraćaju.

Smotra je okupila oko 500 predškolaca i đaka prvaka iz prijepoljskih osnovnih škola, a sa jasnim ciljem da se deca upoznaju sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju. Pažljivkova predstava kroz druženje, pesmu i igru pomaže najmlađima da steknu osnovna znanja o učešću u saobraćaju i pravilima koja se moraju poštovati.

,,Pažljivkova smotra“ ima formu interaktivnog časa u kome deca aktivno učestvuju, a jedan od prioriteta u radu naše Policijske uprave je bezbednost najmlađih u saobraćaju i zato preduzimamo niz aktivnosti kako bi ona bila podignuta na najveći stepen – istakao je Mladen Baković, načelnik Odeljenja SP u PU Prijepolje.

Putem interaktivne predstave maskota Agencije za bezbednost saobraćaja Pažljivko i njegov prijatelj Stevica, kroz duhovite avanture, uspeli su da zabave, ali i edukuju radoznalu decu. Po završetku predstave, svi su prešli u fiskulturnu salu Osnovne škole ,,Vladimir Perić Valter“ gde je bio postavljen poligon i gde su deca, uz pomoć Pažljivka i službenika saobraćajne policije, praktično mogli da primene stečeno znanje.

Saradnja sa lokalnim savetima za bezbednost saobraćaja je presudna, a cilj i zadatak nam je zajednički – da do 2030. godine broj poginule dece u saobraćaju – bude nula.

Svoj deci Agencija za bezbednost saobraćaja obezbedila je poklone i užinu, koje su im podelili volonteri i volonterke Kancelarije za mlade opštine Prijepolje.

About the author

Ervina Bećirović editor

Leave a Reply