Прослављена школса слава – Савиндан

ByРатко Ракоњац

Прослављена школса слава – Савиндан

Пригодним програмом у којем су учешће узели ученици, наставници, родитељи и старешина храма Св. кнеза Лазара обележена је школска слава Савиндан у част Светитеља Саве, првог српског архиепископа, просветитеља, законодавца, заштитника школе и ђака.

Програм је отпочео чином резања славског колача који је извршио парох Бродаревски, прота Бране Буквић ком су присуствовали ученици и наставници православне вероисповести.

Прослава је настављена пригодним културно-уметничким програмом који су припремили ученици драмско-литерарне секције и школског хора. У оквиру свечаности награђени су најбољи ученици који су учествовали на литерарном и ликовном конкурсу.

На литерарном конкурсу у категорији разредне наставе награде су освојили: I награда – Халима Гојак II-2, II награда – Хана Муслић III-2, III награда – Милена Лазовић III-2; у категорији предметне наставе награде су освојили: I награда – Андреа Гојаковић VIII-1, II награда – Енеса Аломеровић VIII-1, III награда – Андреа Пековић VI-3.

На ликовном конкурсу у категорији разредне наставе награђени су следећи ученици: I награда – Лејла Ровчанин IV-2, II награда – Амар Ханић III-1, III награда – Амина Таловић IV-1; у категорији предметне наставе награђени су: I награда – Елина Мушановић VII-2, II награда – Илхана Кукуљац VI-1, III награда – Мина Богдановић VIII-1.

Након званичног дела програма славље је настављено традиционалним коктелом и дружењем запослених и званица.

About the author

Ратко Ракоњац administrator

Професор географије

Leave a Reply