Predstavnici naše škole na Međunarodnoj konferenciji AGORA

ByLejla Rovčanin

Predstavnici naše škole na Međunarodnoj konferenciji AGORA

Mobilne aplikacije u vanučioničkoj nastavi

Tehnologija se razvija iz dana u dan i napreduje brzinom koju je teško pratiti. Živimo u vremenu koje zahteva neke nove kompetencije, stalan rad na sebi i veliku sposobnost prilagođavanja situaciji u kojoj se nađemo. Online nastava je bila veliki izazov za sve učesnike podjednako, iz različitih razloga. Svakako je omogućila da ne usporava proces učenja i napredovanja učenika. Ali je pokazala i to koliko je važno da jedan prosvetni radnik bude spreman na izazove koji mu se pojave na putu. Zahvaljujući sve većem broju seminara, obuka i konferencija koji nude ovu temu taj proces je sve kvalitetniji.

Danas su dve predstavnice naše škole, učiteljice Eldina Šehović i Jelica Topalović učestvovale na Međunarodnoj konferenciji AGORA koja se bavi prikazivanjem mogućnosti korišćenja mobilnih aplikacija u nastavi, upoznavanjem sa Erasmus+ programima i predstavljanjem iskustava učesnika međunarodnih Erasmus+ projekata.

Jedan od glavnih ciljeva bio je da se radi na tome da se nastavnici zainteresuju za korišćenje mobilnih aplikacija u nastavi. Predstavljena je aplikacija za vanučioničko učenje koju su razvili, prikazane su nove metodičke tendencije a potrudili su se i da ohrabre učesnike za učešće u međunarodnim projektima.

9

About the author

Lejla Rovčanin administrator

Leave a Reply