Učenici naše škole učestvovali u projektu ,,Škola robotike i kodiranja“

ByLejla Rovčanin

Učenici naše škole učestvovali u projektu ,,Škola robotike i kodiranja“

Tehnologija napreduje velikom brzinom. Nekada se čini da je nemoguće pratiti taj napredak. Generacije učenika koje su trenutno u sistemu školovanja su prinuđene da budu u toku sa tehnološkim razvojem, ako žele da napreduju i budu uspešne. Učenici naše škole su imali mogućnost da učestvuju na radionicama koje su bile deo projekta ,,Byond“, čiju realizaciju kofinansira Evropska unija, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, u saradnji sa projektnim partnerima. Sprovodeno je niz aktivnosti u cilju kreiranja podsticajnog poslovnog okruženja za zapošljavanje mladih u prekograničnom području Srbije i Crne Gore, posebnu pažnju posvećujući opštinama Priboj, Prijepolje i Nova Varoš.


Ovaj kurs organizovan u Priboju, predstavlja deo aktivnosti koje su predviđene u okviru saradnje Regionalne razvojne agencije Zlatibor sa obrazovnim ustanovama u ovoj opštini, a sve u cilju pružanja adekvatnijeg znanja učenicima ove škole.

Na ovim radionicama deca su naučila aktuelne koncepte i metode vezane za programiranje i robotiku koje koriste učenici najprestižnijih škola širom sveta, uraditi par vežbi zajedno sa profesorima i na taj način stekla malo drugačiji pogled na računare i programiranje.

About the author

Lejla Rovčanin administrator

Leave a Reply